Link na www.kreativan-razvoj.hr
Nalazite se ovdje: VIJESTI arrow O OSNIVAČU
O OSNIVAČU

Osnivač i ravnatelj Privatne gimnazije Dr. Časl s pravom javnosti je dr. sc. Martin-Tino Časl. Dr. Časl je rođen u Zagrebu 1955. godine, gdje je diplomirao i magistrirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Akademski stupanj doktora prirodnih znanosti iz područja kemije stekao je 1985. g. obranom disertacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni stupanj znanstvenog suradnika u kemiji stekao je 1990. g., a stupanj višeg znanstvenog suradnika u medicini 1994. godine. Poslijedoktorske specijalizacije obavio je u Japanu te u dva navrata u Velikoj Britaniji i Švedskoj.

 

            Od 1979. do 1992. g. bio je zaposlen na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu gdje je predavao Biokemiju i Preparativnu biokemiju studentima medicinske biokemije. Od 1991. do 2005. g. predavao je na poslijediplomskom studiju Medicinske biokemije na FBF-u u Zagrebu. Od 1. siječnja 1993. g. radio je kao Direktor istraživanja i razvoja u poduzeću za proizvodnju dijagnostičkih reagensa i biokemikalija. Od 1991. g. bio je Glavni istraživač projekta Ministarstva znanosti iz oblasti medicine. Na Projektu je sudjelovalo 30 znanstvenih suradnika iz vodećih kliničkih bolnica Hrvatske. Dr. Časl je objavio 20 izvornih znanstvenih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima Curent Contents kategorije, sudjelovao je na međunarodnim znanstvenim kongresima s 46 predavanja i postera te održao 15 predavanja po pozivu. Bio je voditelj doktorata, 5 magisterija i brojnih diplomskih radova. Godine 1996. primljen je u članstvo ugledne New York Academy of Science, a 1997. godine dobio je godišnju nagradu Award for Outstanding Achievement in Medical Science na najvećoj svjetskoj smotri inovacija u znanosti INPEX XIII u Philadelphiji, SAD.  

 

            U proljeće 1994. g. započeo je projekt stvaranja privatne osnovne škole Kreativan razvoj. Školu je programski osmislio uz podršku nekoliko uglednih profesora Učiteljske akademije koji se bave talentiranom djecom i alternativnim pedagogijama te učitelja entuzijasta. Škola je počela raditi 1995. g. u unajmljenim prostorima. U rujnu 2000. g. počeo je gradnju vlastite školske zgrade u Šestinama. Nastava u novoj školskoj zgradi započela je nakon dvije godine, 2. rujna 2002. godine i to je bila prva školska zgrada u povijesti Hrvatske koju je izgradio pojedinac s namjenom za školstvo. 1999. godine osnovao je Privatni gimnaziju Dr. Časl, a prva generacija učenika upisana je 2003. godine i to je bila prva generacija koja je završila Osnovnu školu Kreativan razvoj.