Link na www.kreativan-razvoj.hr
Nalazite se ovdje: VIJESTI arrow O NASTAVI
O NASTAVI

Osnovni okvirni program za ovu školu i udžbenici isti su kao i za ostale javne opće gimnazije u Republici Hrvatskoj. Učenici obvezno uče engleski jezik svakodnevno i podijeljeni su u skupine, ovisno o predznanju po dolasku u školu. Drugi strani jezik ovisi o interesu u pojedinoj generaciji, a izbor je između nastavka učenja njemačkog jezika (peta godina učenja) i početnog učenja talijanskog jezika. Moguće je učiti i sva tri strana jezika, ovisno o broju zainteresiranih učenika (najmanje 5 u skupini).

 

            Budući da razredni odjeli u prosjeku imaju 14 učenika, u nastavnim je strategijama manje vremena posvećeno frontalnom poučavanju, a dosta je pozornosti posvećeno izradi individualno planirane nastave. Takav pristup nastavnom programu omogućuje veće zadovoljavanje razvojnih i spoznajnih potreba svakog pojedinog učenika. Pojedini učenik može u nekim nastavnim područjima, odnosno aktivnostima, za koje je darovit ili za koje pokazuje izrazit interes, napredovati brže i izvan predviđenog okvirnog razrednog programa.To je osobito izraženo tijekom završnog razreda, kad se očekuje da će učenici odobrati željene fakultete za koje će se natjecati. U tom je slučaju moguća individualno pojačana nastava potrebitih predmeta.

 

            Vodeći računa o mnogostrukom razvoju svakog pojedinog učenika, profesori uz suradnju roditelja nastoje osigurati sudjelovanje učenika u znanstvenim, umjetničkim, športskim i praktičnim aktivnostima. Spomenuti pristup traži i specifične didaktičke strategije koje omogućuju optimalnu individualizaciju učenja. Profesori se u realizaciji individualnih i zajedničkih nastavnih ciljeva orijentiraju na problemsku nastavu, učenje istraživanjem i mentorsko vođenje, a učenici su angažirani na individualnim i zajedničkim projektima. Osim pojačane satnice engleskog jezika (5 sati tjedno), pojačana je i satnica hrvatskog jezika i matematike (6 sati tjedno).

 

Škola u 5.300 m2 zatvorenog prostora ima tri športske dvorane i veliki zatvoreni bazen, a na 20.000 m2  vanjskog zelenila športske terene te je tjelesna aktivnost naših učenika vrlo naglašena. Naši učenici redovno sudjeluju na natjecanjima koja organizira Hrvatski školski športski savez. Najvredniji rezultati ostvareni su u stolnom tenisu: muška i ženska ekipa su 6 godina za redom državni prvaci. Obje ekipe su i aktualni europski prvaci u stolnom tenisu za srednje škole. Mladići su 2010. osvojili srebrnu medalju, a djevojke brončanu medalju na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu srednjih škola 2010. godine i srebrnu medalju 2012. godine također na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu srednjih škola.

 

Zajednički i izvedbeni program rada za svaku školsku godinu zajednički dogovaraju i planiraju ravnatelj, profesori, učenici i njihovi roditelji, tako da svaka generacija ne mora imati isti program i aktivnosti.

 

Nastava se odvija u vremenu od 9 do 16:35 sati, osim petkom kad je skraćena (obično do 13:10). Učenici u školskom restoranu tijekom radnog dana imaju tri obroka uključena u cijenu školarine: doručak, ručak i užinu.